שואלים על המים...

 

מידע כללי 

מדוע הוקמה חברת מי שמש?

חברת מי שמש בע"מ הוקמה  בשנת 2010 כתאגיד מים וביוב עירוני, בהתאם להוראות  חוק תאגידי מים וביוב שחוקקה הכנסת בשנת  2001 (קישור) . על פי חוק זה, כל רשות מקומית חייבת להקים תאגיד מים וביוב, או לחלופין, להצטרף לתאגיד אזורי של מים וביוב הקרוב אליה מבחינה גיאוגרפית. החלטת המדינה לחייב רשויות מקומיות להקים תאגידי מים וביוב נועדה בעיקר להבטיח הפרדה של פעילות המים והביוב משאר הפעילות המוניציפאלית, וכן לוודא שהפעילות הכספית של מים וביוב תתבצע על פי עיקרון "משק כספי סגור", דבר שיבטיח יותר השקעות כספיות בשדרוג תשתיות המים והביוב של העיר, ואת שיפור השירות לתושב.  

 

 

מיהם הבעלים של חברת מי שמש? 

עיריית בית שמש הינה הבעלים של חברת מי שמש. העירייה מחזיקה בכל מניות התאגיד וממנה את הדירקטוריון המורכב מנציגי ציבור, עובדי עירייה וחברי מועצת העיר. על אף שהדירקטוריון מונה ע"י העירייה, הוא מחוייב לפעול מתוך ראות טובת החברה והמוצר עליו היא מופקדת בלבד. .

 

מי מפקח על פעילות חברת מי שמש? 

פעילות החברה מפוקחת ע"י דירקטוריון החברה ועל ידי הממונה על תאגידי המים והביוב שברשות המים.

למי צריכים התושבים לפנות בענייני מים וביוב? 

כל ענייני המים והביוב של בית שמש הינם באחריות מי שמש. לגבי תקלות ברשת המים הביוב ואיכות המים, ניתן לפנות 24 שעות ביממה למוקד תקלות מים וביוב במס' 1800-84-8888. בסוגיות הנוגעות לחשבונות המים והביוב ניתן לפנות למחלקת שירות הלקוחות והגבייה של החברה

לתשומת לב הטיפול בנושא  הניקוז בסמכות עיריית בית שמש ולכן יש לפנות למוקד העירוני בטל' 106. 

 

אילו פעולות ביתיות צורכות הכי הרבה מים?

הורדת מים בשירותים - 40%

אמבטיה ומקלחת - 32%

כביסה - 14%

הדחת כלים -6%

מי שתייה ובישול - 5%

כיור האמבטיה - 3%

שטיפת הבית - 4%

 

הברז שלי מטפטף מעט. האם עליי לטרוח לתקן אותו?

הטפטוף גורם לבזבוז של מוצר יקר ערך, ועליך לשים קץ לבזבוז הזה, גם אם הטפטוף אינו נמדד במונה שלך. כדי לדעת כמה מים אתה מבזבז, שים מתחת לברז ספל או כלי שיאפשר לך למדוד, ובדוק תוך כמה דקות הוא מתמלא. ברז שמטפטף 60 טיפות בדקה יגרום לבזבוז של 12 ליטר ליום, או 4,630 ליטרים לשנה. דליפה כזו תמלא ספל של רבע ליטר בפחות מ- 30 דקות.

 

מהי כמות המים אותה צורך אדם ביום?

ממוצע הצריכה השנתי של אזרח מדינת ישראל הוא כ- 110 קוב לשנה. השימוש במים משתנה בהתאם לצריכה האישית: אם יש צורך בהשקיה, אם יש בבית מכונת כביסה ומכונה להדחת כלים. כמובן, כמות המים שמשתמשים לבישול ולשתייה משתנה מאדם לאדם.

 

כיצד מווסתים את צריכת המים הכוללת בישראל?

מערכת המים בישראל הנה ארצית המשלבת את כל מקורות המים ומאפשרת העברת מים מאזור לאזור בהתאם לשיקולים הידרולוגיים. לכן לפעמים תל אביב תקבל שליש מהמים ממקורות מי תהום ושני שלישים מן הכנרת, ולעתים הפוך. לפעמים מערכת המים הארצית תעלה מים מן הדרום צפונה אם בדרום ירדו יותר גשמים.

 

לאן מועברים מי הביוב של העיר בית שמש ?

קימת תחנת שאיבה בא.ת מערבי אשר מעבירה את השפכים הנמצאים בנקודה נמוכה למערכת הביוב העירונית. מי הביוב זורמים בגרביטציה ובסניקה למכון לטיפול בשפכים של בית שמש, אשר נמצא בצרעה. במכון עוברים השפכים טיפול והופכים למי קולחין המשמשים להשקיה. בצורה זו מיישמת "מי שמש" את עקרון שמירת איכות הסביבה.

 

אילו חומרים ומוצרים גורמים לסתימות ביוב?

בארצות רבות בעולם קיים איסור בחוק האוסר על השלכת מגבונים לחים לאסלות. השלכת מגבונים גורמת לסתימות חמורות ולגלישות במערכות הביוב הביתיות והעירוניות. כך גם טיטולים, מקלונים לניקוי אוזניים, ניילונים, תחבושות היגייניות, טמפונים, סמרטוטים, שיירי מזון, שערות ושמן. לכן, אין להשליך אותם לאסלה.

 

 

מידע לתושב